Hvad skal jeg bruge i forbindelse med anker og fortøjning?

03 October 2020
Astrid Pedersen

Hvis du ønsker at ankre op ud for en af Danmarks smukke kyster skal du, foruden et anker, anskaffe et såkaldt ankerspil samt ankertov eller ankerline, gerne forsynet med ankerkæde.

I Danmark anvendes fortrinsvis de klassiske plovankre, som ikke fylder alverden. Når du kaster anker med et plovanker, for eksempel et moderne Rocna anker, foregår det derved at ankeret trækkes hen over havbunden hvorved det selv finder fæste. Hos Bådbiksen kan du finde et stort og velassorteret udvalg af ankre som passer til alle både uanset type og størrelse. Du vil således nemt kunne finde et anker som passer nøjagtig til din båd.

Selv om du måske ikke har planer om at ligge for anker på store dele af turen er det stadig smart at udruste båden med et anker. På den måde kan du sikre at båden ikke driver i forbindelse med motorstop, hvilket er en stor fordele. Og skulle det blive uvejr mens I befinder jer på åben sø kan I kaste anker og ride stormen af uden af drive til havs.

Hvilket udstyr er nødvendigt hvis jeg vil lægge til kaj?

Hvis du ønsker at gøre brug af en redplads i en af de mange danske havne, eller hvis du foretrækker at fortøje båden i en marina, skal du bruge det rette fortøjnings udstyr.

Solide fendere i forskellige størrelser fungerer som kofangere og beskytter din og andres både mod skrammer, skulle bådene støde siderne mod hinanden. Din båd er samtidig beskyttet imod slag fra bolværket i tilfælde af at du lægger til parallelt med dette. Og med det rette tovværk – eventuelt en dokline med splejset øje – kan du nemt fastgøre båden til klamper og pæle og dermed sikre at den ikke driver.

Hvis du ønsker et overblik over de forskellige typer udstyr til anker og fortøjning kan du med fordel klikke forbi Bådbiksens online shop på baadbiksen.dk

Flere Nyheder