Lad en professionel maler forestå maling af din bolig

05 April 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Når væggene i stuer og værelser begynder at fremstå slidte og falmede, og det indvendige træværk har fået så mange skrammer, at det synes nusset og grimt, er det på tide med et frisk lag maling.

Måske påtænker du selv at kaste dig ud i opgaven og dermed spare penge på den professionelle maler. Der er i princippet heler intet i vejen for at du selv svinger pensel og rulle. Du skal blot være forberedt på at malerarbejde kræver både tid, kræfter og tålmodighed – og i det fleste tilfælde også et rutineret håndelag.

Malerarbejde – tidskrævende og hårdt

Først og fremmest skal du regne med at sætte mindst en uge af til projektet – og det er et fuldtids arbejde at male en bolig. Nærmest uanset boligens størrelse kan du ikke nøjes med mindre. Dette skyldes at det mestendels er det forberedende stykke arbejde som er den store tidsrøver.

malerkanonen

Dette inkluderer opgaver så som indkøb af udstyr og materialer samt afdækning af gulve, møbler og indvendigt træværk i hele boligen. Er væggene i forvejen beklædt med gammelt væv eller tapet skal dette fjernes førend du kan gå i gang med at male. Pudset skal renses og eventuelle huller og revner skal lappes med spartelmasse.

Det kan være nødvendigt med opsætning af filt hvis resultatet skal være smukt og ensartet. Og du skal under alle omstændigheder regne med at male mere end én gang hvis malingen skal dække ordentligt.

Få hjælp fra de rette fagpersoner når boligen skal males indvendig

Hvis du ikke orker at skulle udføre dette slidsomme stykke arbejde kan du med fordel overlade det til en faguddannet maler. Så er du samtidig sikret et lækkert resultat som kan holde sig flot i mange år. Du kan finde din lokale maler i Jylland hos Malerkanonen – læs mere på malerkanonen.dk.

Flere Nyheder