Hvad kan du gøre ved et stennedslag på din forrude

24 April 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Når du er færdig med at råbe og skrige af frustration og ærgrelse over, at du har været så uheldig at få et stennedslag på ruden, er der flere ting du kan gøre for at undgå at du skal til at skifte hele bilruden. Først og fremmest er det vigtigt at du kører så lidt som muligt, indtil det er blevet lavet. Ikke alene arbejder revnen videre ,når du køre på grund af bilen bevæger sig, men du kan også risikere at hele ruden revner og splintres, så du ikke kan se ud af ruden.

Hvis stennedslaget kun har resulteret i en mindre revne i ruden, som er mindre end størrelsen på en 2 kr. kan det være muligt at lime revnen og reparer ruden og undgå at udskifte ruden. Skift bilrude er noget mere besværligt i dag end tidligere, da der langt mere elektronik i nye biler incl. i forruden. Det er heller ikke altid sikkert at mekanikeren har ruden hjemme, hvilke betyder at du skal skal vente en ekstra dag eller 2. Et godt middel for at sikre at ruden og revnen arbejder videre, er at sætte et stykke tape på ruden. Det forhindre eller mindsker muligheden. 

Få skiftet ruden hurtigt og billigt

Hvis stennedslaget er så stort, at det er nødvendigt at skifte hele ruden ud, så start med at undersøge, om du er så heldig at din bilforsikring dækker. Det er ikke alle forsikringer, men nogle gør. Hvis forsikringen ikke dækker stennedslag, så findes der flere hjemmesider på internettet, der kan hjælpe dig med at finde det bedste og billigste sted, du kan få udskiftet ruden. Der er også værksteder, hvor de tilbyder at køre ud til dig og skifte den på din bopæl. Det mindsker risikoen for at hele ruden splintres på vej ud til mekanikeren og du kører galt.

More articles