Man kan tilføje lidt til de indkøbte plakater

26 November 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har købt nogle plakater hjem, men du er ikke helt tilfreds med motivet. Men omvendt vil du heller ikke ødelægge det fine motiv, som det er i sig selv, for det er jo nærmest helligbrøde at ændre på noget, som det var tiltænkt fra starten.

Det er jo ikke et byggeprojekt eller noget mad, man selv skal lave: sådan her er det tænkt, at det skal se ud færdigt.

Så kan du bare lave din egen plakat, men fraset dine manglende evner til at lave pæne motiver, så har du heller ikke forstand på eller teknikken til at trykke plakater.

Men så kommer du i tanke om, at du selv har betalt for den indkøbte plakat, og nu er den i din besiddelse, så du kan jo gøre med den, hvad du vil, selvom det måske ikke ville falde i god jord fra sælgeren.

Sæt dit eget præg på de plakater

Det er jo ikke ensbetydende med, at man nærmest skal skamfere, skade, ødelægge eller helt dække det oprindelige motiv til.

Men det kan jo give lidt kunstneriske finesse og særpræg, hvis man lige klatter lidt maling på eller tegner på den.

Det kan være subtilt, så man skal tæt på for at se de ændringer, eller man har forandret det oprindelige motiv så meget, at det fremstår som noget nyt i forlængelse med de nye tilføjelser.

Der er kunstnere, der solgt værker på den måde, men før du gør det samme, skal du nok have tilladelse fra baglandet af dem, der har trykt dem og ejer motivet.

Men ellers kan den slags jo pynte gevaldigt derhjemme og fremkalde ens indre kunstner, hvis man har et pænt udgangspunkt, før man tager prøve sig selv af fra bunden.

Man ender i hvert fald med at have et unikum af en plakat derhjemme, der kan blive det store samtaleemne for besøgende.

More articles