Oplev det bedste design fra Kay Bojsen

27 June 2019
Søren Black
Oplev det bedste design fra Kay Bojsen

Dyr med glimt i øjet

Rundt om i mange danske hjem finder man stadig Kay Bojesens klassiske og populære figurer som for eksempel aben, elefanten eller tinsoldaten. Dyrene har charmeret sig ind hos mange, og for eksempel aben bliver derfor ofte brugt som en populær gave til studenter eller konfirmander. Så selvom designeren og sølvsmeden Kay Bojesen gik bort helt tilbage i 1958, så lever hans fantastiske figurer altså videre i bedste velgående. Figurerne blev skabt i sin tid med det udgangspunkt, at de skulle være charmerende, sjove og ikke mindst fantasifulde. Kort sagt, der var altså tale om dyr, der havde et glimt i øjet. De første trædyr der forlod Bojesens værksted i 1930’erne var hesten og siden fulgte eksempelvis en gravhund, en søpapegøje og en terrier. Men kulminationen på Kay Bojesens arbejde kom med skabelsen af den velkendte abe. Den originale abe var 20 centimeter høj og blev fremstillet i teaktræ og limba. Den blev oprindeligt udtænkt som en knage til børneværelset, men med dens fantastiske gavtyveblik og en lys vom er den endt som noget af det allermest foretrukne inden for dansk design. Aben og de andre herlige dyr fra Kay Bojsen kan du finde i stor stil hos Designklassikershop.

Turtelduer som bryllupsgave

Hos Designklassikershop kan du finde et kæmpe udvalg af de populære figurer, Kay Bojesen fik fremstillet på sit værksted. Men også nyfortolkningerne af de klassiske træfigurer er kommet med i sortimentet her. Et virkeligt godt eksempel er Kay Bojesen turtelduer, som er en videreudvikling af de sangfugle den gamle designer lavede i sin tid. Turtelduerne følges altid ad parvis, og er derfor en populær bryllupsgave.

Kay Bojesen på nettet

Designklassikershop er sat i verden for at kunne tilbyde dig det bedste inden for dansk design. Her kan du handle på webshoppen og finde et stort udvalg af de klassiske Kay Bojesen dyr, der har skabt stor glæde herhjemme og i udlandet gennem flere generationer.

More articles