Hvordan har man det efter en alkoholbehandling?

07 June 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man kommer i behandling for et alkoholmisbrug som hardcore eller en anelse alkoholiker, der måske bare har et lidt for friskt forbrug af alkohol, men hvor det stadigvæk ødelægger ens hverdag, så er man nok der længst nede, hvor man ikke har det så godt med sig selv.

Og står det virkelig grelt til, hvor man har ødelagt både ens krop udvendigt og indvendigt og psyken, så er det sikkert også der, man føler, at man ikke kommer til at komme ud på den anden side igen og ligne sit gode gamle jeg.

Men det er faktisk muligt, den eneste forskel er praktisk talt, at man er blevet ældre, men ældre er jo også lig med mere erfaring, og hvis du virkelig ihærdigt griber til, at der skal ske en forandring væk fra dit misbrug af alkohol, så er det stort set garanteret, at du kommer ud som et bedre menneske.

Dette gælder både for dig selv, men også for dine omgivelser, der måske har mærket konsekvensen af, at du ikke passede godt nok på dig selv, forsømte andre og lod dine problemer gå ud over andre.

Fysisk kan man opleve, at man få farven tilbage i kinderne, at man lyser mere op og får smil både ved munden og i øjnene, som man siger – man får ganske enkelt livsglæden igen, fordi man kan mærke den i sig selv og mærke det hos andre, man måske ikke har været så flink ved.

Psykisk får man også mere overskud og kan se tingene klarere, fordi kroppen og psyken hænger sammen, så når man begynder at spise mere sundt igen og ikke bare leve af flydende kost, så får kroppen også den fornødne energi tilbage.

Dette gælder især også, hvis man har besluttet sig for at dyrke lidt mere motion, end man gjorde før da.

Husk blot på, at alting tager sin tid, og det er okay at gå et skridt baglæns, hvis man bare kommer to frem.

More articles