Betal din gæld af og slip for negativ rente

13 November 2021
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Hvis du er træt af at betale negativ rente, er der heldigvis flere forskellige ting, du kan gøre for at undgå dem. En af dem er, at du kan betale af på din gæld. Har du gæld, giver det god mening, at du får afviklet den hurtigst muligt i stedet for at spare en masse penge op.

Det er selvfølgelig rart for dig, at du har en mindre opsparing, så du for eksempel har råd til en ny vaskemaskine, hvis den gamle går i stykker, men hvis du ikke sparer op til noget konkret, vil der typisk ikke være nogen grund til, at du har så mange penge stående, at du skal betale negative renter af dem. 

Samtidig koster det dig jo mange penge hver måned, hvis du har gæld. Derfor er det vigtigt, at den bliver afviklet så hurtigt som muligt. Dog selvfølgelig i et tempo, så du kan følge med, og så du ikke føler dig presset. 

Få yderligere råd til, hvordan du kan undgå negative renter 

Vil du gerne have yderligere gode råd til, hvordan du kan undgå negative renter, bør du se nærmere på Banklys blog. De har skrevet en stor artikel om emnet. Det er også der, vi har fået vores inspiration fra. 

Og der findes faktisk heldigvis en del forskellige måder, hvorpå du kan undgå negative renter. Udover at du kan betale din gæld, kan du for eksempel oprette flere konti, som du kan fordele pengene over. Du kan også vælge at investere pengene, hvis det er nogle, som du ikke skal bruge lige foreløbig. 

Trænger din bolig til renovation, kan det også være værd for dig, at du bruger noget af din opsparing på det. På den måde får du både brugt pengene, samtidig med at du får en bedre bolig. Husk, at du kan søge om håndværkerfradrag i nogle tilfælde. 

More articles