Bryg din egen øl med et smart bryganlæg

21 April 2020
Silje Hansen

editorial

Øl har gennem mange år været utrolig populært i Danmark. Øl er noget vi nyder hele året rundt. Det er sjælendt at vi ikke kan finde en anledning til at nyde en dejlig kold øl. Det er alt lige fra familiefester, påskefrokost, til jul eller ved særlige begivenheder som f.eks. bryllup og konfirmation. En øl kan også bare til at supplere med maden eller, hvis du trænger til at slå benene op efter en lang arbejdsdag. Øl kan du i dag finde i mange forskellige smagsvarianter. Der er som regel derfor altid en øl for enhver smag. Øl går rigtig godt sammen med forskelligt mad, da du både kan finde lyse, mørke, søde og bitre øl alt efter, hvad du er til. 

Kom i gang med at brygge din egen øl

Når du skal i gang med at brygge din egen øl, er det vigtigt at du kender til de forskellige processer og teknikker, der skal i brug. Det kræver derfor at du enten har deltaget i et ølbrygningskursus eller har prøvet det før. Her kan du med fordel tilmelde dig et af ALBRYG’s ølbrygningskurser, som foregår hele året rundt. 

Herefter skal du have have fat i det rette udstyr, for at kunne brygge øl. Det kræver blandt andet et bryganlæg, som er det væsentligste, når du skal brygge din egen øl.

Vælg det rette bryganlæg

Det kan hurtigt blive en jungle at navigere rundt i, hvad du skal vælge af bryganlæg. Her er det en fordel at forhøre dig rundt i dit netværk blandt venner eller bekendte, der har erfaring med at brygge øl. En af de producenter, der er kendt for at producere gode og stabile bryganlæg er blandt andet Grainfather. 

Hos Albryg.dk finder du et stort udvalg af bryganlæg i mange forskellige størrelser og varianter. Heriblandt finder du også Grainfather bryganlæg. 

More articles