Byg selv sandkasse til haven

23 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Overvejer du at anskaffe en sandkasse til din have? Så kan du med fordel læse med her.

Kan jeg selv bygge en sandkasse?

Det kan godt lade sig gøre selv at bygge en sandkasse. Du behøver ikke at være faglært håndværker for at kunne opføre en ganske hæderlig sandkasse, som både er flot og funktionel, og som dit barn kan have glæde af i flere år. Det kræver blot lidt teknisk snilde, og at du har mod på noget gør det selv arbejde.

På nettet kan du finde gode og udførlige vejledninger til hvordan du selv bygger en sandkasse – og materialerne kan du anskaffe i dit nærmeste byggemarked. Når du beslutter dig for selv at bygge en sandkasse skal du selvfølgelig tage stilling til hvor meget af din have den må fylde.

Det er en god idé at tage mål til sandkassen så du ved præcis hvor stor den skal være, og hvordan målene skal se ud. Dette er praktisk idet du så bare kan lade medarbejderne i byggemarkedet eller hos trælast handelen save plankerne ud til dig på forhånd – og så skal du faktisk bare selv samle dem.

Beskyt sandkassen – og dit barn

Hvis du ønsker at lave en nedgravet sandkasse bør du have styr på jordbunds forholdene. Er der risiko for at jorden i din have kan være forurenet bør du placere en membran mellem jorden og sandet i din sandkasse så du ikke risikerer at barnet kommer i kontakt med det.

På den måde undgår du også fugt i sandet som følge af et højtstående grundvandsspejl. Og så skal du selvfølgelig sørge for at fremstille et låg til din sandkasse for at beskytte sandet mod såvel regn som ekskrementer fra rotter, ræve, katte fugle og andre dyr.

Få mere inspiration til bygning af sandkasse på https://husblog.dk/guide-saadan-laver-du-den-rigtige-sandkasse-til-dit-barn/ 

 

More articles