De mange forskellige lånemuligheder

06 August 2020
Lotte Hindsberg

editorial

I dag er der mange forskellige muligheder hvis man ønsker at låne penge. Det er med internettet at der er kommet mange andre muligheder end hos den traditionelle bank. En traditionel bank er kendetegnet ved, at det kan være en lang proces at låne penge og der er krav om sikkerhed.

Det gør det ikke særlig velegnet til den type lån, hvor man ofte har brug for pengene her og nu. Det kan være at vaskemaskinen er gået i stykker, at der er kommet en uventet regning eller der er et godt tilbud i en butik, som ikke kan vente de 2-3 uger det tager banken at vurdere en låneansøgning. 

Online banker

Med internettet er muligheden for at låne penge online kommet frem. Det er typisk små lån og det er nemt at ansøge, der stilles få krav også omkring lånesikkerhed. Ofte går der kun få timer fra man har søgt og accepteret betingelserne, til at pengene er på kontoen. Er der tale om større beløb, vil du blive bedt om at dokumentere at du har en indtægt. Det kan f.eks. være ved at vise en lønseddel. For at kunne låne er det nødvendigt at du har et NemID, en aktiv emailadresse og at du har en dansk bopæl. Det er også et krav, at du er mindst 18 år gammel for at du kan låne. Du kan læse mere her https://ikanobank.dk/laan.

Lån i butikken

Mange butikker tilbyder ofte i samarbejde med en online bank en mulighed for, at du kan låne penge til at købe vare i butikken. Det kan f.eks. være en ny computer eller telefon. Ofte er det rentefrie lån, som hvis afdragene overholdes, kan være en god og billig måde at låne på. Det er dog vigtigt at overholde afdragene, da det koster mange penge hvis det glemmes. Det er her bankerne tjener deres penge.

More articles