En fejlsøgning med tavleanlæg gør tingene meget lettere!

07 October 2019
Anders Lundtang Hansen
En fejlsøgning med tavleanlæg gør tingene meget lettere!

Oplever du nogensinde det, at du sidder og læser en fysisk bog på gammeldagsmanér, og så kommer du pludselig i tanke om, at du leder efter et tidligere i afsnit i bogen, der beskrev et bestemt emne?

Så du forsøger et kort øjeblik at finde genvejstasterne til at søge efter dette ord, men der er jo ingen genvejstaster af gode grunde i en fysisk bog – man er nødt til at slå op i stikordsregisteret, hvis man er så heldig, at bogen er udstyret med sådan et.

Vi mennesker er nemlig blevet så vant til, at teknologien kan klare mange opgaver for os, som vi før i tiden skulle udføre manuelt, og det er da også til en vis grænse smart, for det har gjort arbejdet mere effektivt og mindre fejlfrit på mange leder og kanter.

Men fejl og mangler sker stadig, og det er ikke kun fordi, at det er menneskeligt at fejle; selv robotter og maskiner laver fejl, og ofte er det fordi, at de arbejder på automatik og ikke har en sund fornuft til at se, hvad der er rigtigt og forkert.

Den gør bare, som den har fået besked på – af os mennesker.

I fremtiden kan vi være så heldige, at robotterne får en selvopfattelse og kan arbejde for os, så vi slipper for alt den slags arbejde, man ikke gider lave og kun skal arbejde, hvis man gider – og meget noget sjovt.

Men før vi kommer dertil og kan frygte overtagelse fra robotternes side, kan vi lige se på, hvordan de blandt andet kan være med til at hjælpe os.

Før i tiden, når noget gik galt med mekanik og maskiner, så måtte man jo selv søge sig frem til, hvor problemet lå, og det kunne tage tid.

I dag er vi heldigvis så heldige at have fejlsøgning af tavleanlæg, så vi hurtigere kan spore os ind på, hvor problemet ligger.

More articles