Få de flotteste fliser med professionel fliserens

31 May 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du ked af dine plettede fliser på terrassen og i indkørslen, og vil du gerne være fri for de skæmmende skjolder én gang for alle? Så kan du med fordel læse med i det følgende.

Hvorfor bliver fliserne så plettede?

Du har måske undret dig over de hvide, gullige eller grønlige misfarvninger af dine fliser og spekuleret på om der måske er tale om fugleklatter. Dette er ikke tilfældet. Pletterne er faktisk levende organismer som kaldes flisepest – en type lav som ynder at sprede sig på de golde og hårde fliser.

Selv om flisepest ikke er skadeligt for fliserne vil du nok gerne være pletterne foruden. Og derfor bør du få fat i en havemand som har specialiseret sig inden for fliserens.

Hvorfor vælge professionel fliserens?

Måske tænker du at du sagtens selv kan rense dine fliser med en højtryksspuler, og at det derfor er overkill at betale sig fra professionel fjernelse af flisepest. Men her skal du tænke på at du ikke har de skarpeste forudsætninger for at opnå et flot resultat.

Mange have ejere benytter højtryksspuling til fjernelse af mos, alger og lav, men ødelægger samtidig flisernes overflade. Hvis højtryksspuleren ikke er indstilles korrekt, eller bruges forkert, kan du nemlig risikere at ødelægge flisernes overflade behandling.

Det betyder at flisernes skal, som skal beskytte dem mod indtrængende fugt, slides bort. Så kan du risikere at få problemer med frostsprængninger når temperaturen falder til under nul i løbet af vinter halvåret. Under alle omstændigheder vil dine fliser blive mere porøse hvilket betyder at mos, alger og lav får endnu bedre vækst betingelser. I løbet af kort tid vil problemet være vendt tilbage. Og så er du faktisk lige vidt.

Med hjælp fra et professionelt haveservice firma forbliver dine fliser intakte og fri fra flisepest hele sæsonen igennem. Læs mere om fliserens i Roskilde på stecksfliserens.dk.

More articles