Få et autoværksted til at undersøge din brugte bil

11 November 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Går du med planer om at købe eller sælge en bil, er det en god ide at få et uvildigt autoværksted til at gennemgå bilen. Skal du sælge, vil det være med til at værdifastsætte bilen, og du kan vælge at få lavet evt. fejl inden du sælger. 

Det samme gælder når du skal købe en ny brugt bil. Undersøgelser har vist at en mekaniker som udgangspunkt finder en 6-8 fejl når de gennemgår den. Det er fejl som enten skal laves eller også skal du have et prisnedslag. Du kan evt. få https://www.tougaardauto.dk/ til at gennemgå den bil du overvejer at købe.

Skal du både sælge og købe bil kan du med fordel overveje at lade din gammel bil indgå i dit bilkøb. Som udgangspunkt vil du få mere for bilen, hvis du sælger den samme sted, som hvor du køber en ny.

image

Privat sælger vs. bilforhandler

Når du købe eller sælge en bil har du reelt to muligheder. Du kan vælge at købe eller sælge hos en bilforhandler eller du kan vælge selv at stå for salget. Det sidste kaldes privat sælger. Her bruger du selv tid op at sælge bilen og som køber er det vigtigt at være opmærksom på at salget ikke er omfattet af købeloven og du har købt bilen som beset. Derfor er det ekstra vigtigt at få en mekaniker til at undersøg den først, så du ikke får ubehagelige overraskelser.

Vælger du derimod en bilforhandler vil du købe en bil der er omfattet af købeloven og kommer med en rimelig garanti, som passer til bilens værdi. Derfor vil bilen typisk også have været forbi en mekaniker inden salg. Sælger du via en forhandler slipper du for selv at stå for hele salgsarbejdet. Du skal forvente at du får mindre for din bil via en forhandler, end hvis du selv står for salgsarbejdet.

More articles