Få hjælp til træfældning i din have

23 February 2021
Astrid Pedersen

editorial

Træer er skønne, dekorative og hyggelige. Alle haver bør indeholde mindst eet træ som kan give skygge og læ, og som måske endda også kan bære frugter som kan høstet i løbet af efteråret til glæde for hele husstanden.

De fleste bolig ejere sætter pris på træer og vil gerne have dem i haven – også tæt på huset. Det er hyggeligt at kunne høre vindens susen i træet og beundre den grønne krone fra vinduet. Men bliver træet alt for stort vil det begynde at udgøre en gene – og måske endda en decideret fare – for husets beboere og andre i nærheden.

Det ses desværre ikke sjældent at større træer vælter i anledning af efterårets og vinterens vejrlig. De hårde efterårs kulinger kan få fat i lange grene og dermed afstedkomme alvorlig skade på tag og vinduer.

Om vinteren kan frosten få grene til at knække af hvilket kan have samme konsekvenser. Og er træet ikke helt stabilt, måske på grund af sygdom i stammen, kan det simpelthen vælte og bringe såvel mennesker som bygninger og biler i fare.

Få hjælp til træfældning hos en erfaren anlægsgartner

Derfor er det vigtigt at du er opmærksom på de store træer i din have.

Der er en årsag til at visse grundejer foreninger ikke tillader træer over en vis højde på de enkelte matrikler. Det er heller ikke sikkert at forsikringen dækker hvis en gren – eller hele træet – styrter ned og ødelægger et tag, et drivhus eller en bil. Og du har under ingen omstændigheder lyst til at sætte dit eget eller dine naboers liv og førlighed på spil på grund af et stort træ.

Broder Hardkaare ApS kan hjælpe dig med træfældning i København og omegn. Du kan læs mere, og få et tilbud på professionel træfældning, på Broder Hardkaare ApS’ hjemmeside https://broderhardkaare.dk/anlaegsgartner/traefaeldning/ 

More articles