Få smukt trægulv igen med en gulvafslibning i Silkeborg

26 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv er noget af det smukkeste og mest lækre at betræde – såfremt det altså er velholdt og har modtaget den fornødne pleje. Især hvis der er tale om et trægulv som er behandlet med olie eller sæbe – to former for gulvbehandling, som i fagsproget benævnes ikke forseglende behandlinger. Olie og sæbe behandlinger adskiller sig fra de forseglende behandlinger derved, at de i modsætning til eksempelvis lak, maling eller fernis ikke indkapsler træværket. Således yder olie eller sæbe ikke den maksimale beskyttelse af træværkets overflade.

Til gengæld fremhæver de alle træværkets særlige karakteristika, og dermed gulvets helt unikke personlighed. Et olie eller sæbe behandlet trægulv er en pryd for et hvert hjem, og hvis du husker at vaske det grundigt mindst en gang om ugen med særlig sæbe, som forstærker behandlingen, vil du kunne have glæde af et sådant trægulv i mange år.

Hvad gør jeg, når trægulvet bliver slidt?

Men selv det mest velplejede trægulv bliver dog slidt med tiden – også selv om du har gjort alt, hvad du kunne, for at udskyde slitagens synlige tegn. Disse fremstår som regel i form af gulnede plamager fra solfalming, grimme og skæmmende pletter og skjolder fra spildte væsker, og slidspor fra støv og skidt, som trædes ned i gulvet og indlejrer sig i de overfladiske fibre der hvor gulvet slides allermest – for eksempel rundt om spisebordet eller foran sofagruppen.

Hvis du flytter sofaen eller ruller gulvtæppet til side, vil du tydeligt kunne se den grelle kontrast imellem det slidte gulv og det gulv, der har været beskyttet af tæppe eller sofa. Når slitagen har nået dette stadie, er der kun en vej tilbage til den smukke og ensartede overflade – og den vej går gennem en grundig og effektiv gulvafslibning med en plejende og beskyttende efterbehandling.

Du kan bestille tid til en gulvafslibning i Silkeborg på Gulvkanonen.dk

More articles