Få undersøgt dit kloaksystem af en kloakmester

01 November 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Som almindelig sommerhus- elller husejer, er den del af kloaksystemet der ligger på din grund dit ansvar at vedligeholde. Det betyder i praksis, at hvis det begynder at lugte af kloak, og hvis det sker er du slet ikke i tvivl eller hvis du syntes at vand og afføring har svært ved at komme ned og væk, skal du kontakte en autoriseret kloakmester. Du må ikke selv undersøge og rense din kloak, kun omkring kloakken må du fjerne gamle blade og ligende selv. 

Det er vigtigt at det er en autoriseret kloakmester. Det kunne f.eks. være en kloakmester i Skive.  

TV-inspektion af din kloak

Når din kloakmester skal undersøge din kloak gør han det ved at føre et kamera ned i kloakken, som så undersøger kloakken for evt. fejl. Hvis det viser sig, at at der er noget galt med kloakken vil kloakmesteren kontakte dig før han går i gang, så du ikke kommer hjem til en ubehagelig stor regning. 

Er der et hul, vil det blive stoppet. Det er både for at forhindre den ubehagelige lugt, men også for at du undgår at få rotter. Et hul er nemlig en ren invitation til områdets rotter, som ser en kloak som et rent paradis. Derfor er det også en god ide, at få kloakmesteren til at sætte et filter på den del af kloakken, der fører op til huset, så du slipper for at få uventet og uvelkommen besøg.

Er din kloak stoppet af skidt og slam, vil kloakmesteren spule den ren, så den igen fungere optimalt og fører affaldet videre ud til fællessystemmet. Det er vigtigt at vores kloaksystem fungere optimalt, da det er med til at til at sikre vores sundhed. Det skyldes blandt andet, at rotter spreder sygdom fra andre dyr til mennesker og du kan blive syg af at drikke forurenet vand.

More articles