Find det helt rigtige brygudstyr

19 May 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Har du planer om at starte med at brygge øl, eller har du allerede en vis erfaring, skal du have et brygudstyr. Til at starte med kan du nøjes med et startskit og kan som udgangspunkt finde det du skal bruge i dit køkken. 

Senere kan du overveje hvilken type af brygudstyr du skal købe. Det skal være et som udgangspunkt passer til den type øl du drikker, men der skal også være plads til at du kan eksperimentere med andre typer af øl. Det skal også være et brygudstyr der er stort nok til dit behov. Det skal være stort nok til at du kan udvide, men ikke så stort at du kan brygge nok øl til at forsyne hele byen.

brygudstyr

Lær at brygge øl

Der er flere måder du kan lære at brygge øl. Du kan vælge at tage på et ølkursus. Det tager som udgangspunkt en eftermiddag og aften og sker under hyggelige omstændigheder. Du er sammen med andre og i får mulighed for at smage på forskellige typer af øl. Der vil også som regel blive serveret lidt mad. 

Den øl der bliver brygget får i med hjem, så det er en god ide at sørge for transport. Det er så besværligt at tage en 20 liter gryde med i toget.

Udover at deltage i et ølkursus, er der andre måder du kan lære at brygge øl. Du kan med fordel søge råd og vejleding, der hvor du køber dine ingredienser. Ellers er der et stor og flot udvalg af bøger, der udover at skrive om forskellige øltyper også ofte fortæller om øllets historie som går flere tusind år tilbage. Det er ikke mænd der har brygget øl, men kvinder. Der er også meget viden at finde på internettet. Især YouTube har et utal af videoer med ølbrygning.

More articles