Flotte og ensartede gulve med en gulvafslibning i Silkeborg

16 October 2019
Astrid Pedersen

editorial

Sæbe behandling er blandt de mest populære og anvendte behandlingsformer til trægulve i de danske hjem. Dette skyldes, at et sæbe behandlet trægulv passer rigtig godt til den danske og skandinaviske indretnings stil, med lyse toner og lette møbler, når et trægulv behandles med sæbe, vil det typisk blive op til flere nuancer lysere, på grund af de naturligt blegende stoffer i den basiske sæbe.

Den fede sæbe vil, når den skrubbes ned i træværkets overflade, mætte fibrene og dermed danne en sej og tyk hinde, som tjener som beskyttelse for det ellers blottede træværk. Derved får trægulvet samtidig sin karakteristiske silkematte overflade og det nærmest overjordiske skær, som kan lyse hele stuen op.

Hvad gør jeg, når mit sæbe behandlede gulv bliver slidt og gråt?

Desværre holder denne behandling ikke evigt. Du kan udskyde den dag, hvor gulvet atter skal behandles, ved her uge at gennemføre en grundig gulv vask med særlig sæbe, som forstærker den beskyttende hinde. Men alle sæbe behandlede trægulve, som hver dag udsættes for daglig brug, vil uvægerligt begynde at udvise tegn på slitage efter et antal år.

Disse tegn manifesterer sig som grålige og matte slidspor, der hvor snavs og skidt er blevet trampet ned i træværkets porøse fibre, grimme pletter fra spildte væsker, og gullige plamager fra solfalming. Træværket bliver nemlig langt mere sårbart og udsat, når træfibrene i overfladen tørrer ud, hvilket samtidig betyder, at der nemmere vil opstå irriterende splinter. Den eneste måde, hvorpå du kan få dit glatte og ensartede trægulv tilbage, er ved en gulvafslibning.

Bestil en grundig, professionel gulvafslibning online

Du behøver ikke selv slide og slæbe med tungt maskineri, når dit trægulv skal slibes og sæbe behandles på ny. Hos Gulvkanonen finder du dygtige og erfarne fagfolk, som kan frembringe det smukkeste og mest skinnende resultat på langt kortere tid.

Læs mere på gulvkanonen.dk

More articles