Flotte trægulve med en gulvafslibning i Silkeborg

26 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Mange huse og lejligheder af ældre dato er forsynet med trægulve, som blev anlagt samtidig med at boligen blev opført. Et originalt trægulv er et kæmpe aktiv for en bolig – det passer perfekt til boligens mål, og har dertil en række fordele tilknyttet i forhold til nyere trægulve eller gulve af andre materialer. For det første er det træ, som blev anvendt til gulvbelægning før i tiden, generelt af meget høj kvalitet og har en lang holdbarhed.

Dengang var træværk standard materiale til gulvbelægning i huse og i lejligheder – det er først senere, at bygherrer har fået øjnene op for de billigere og mere rengøringsvenlige gulvtyper. Derfor er de fleste nyopførte boliger i dag udstyret med parketgulve i syntetisk laminat, gulve af vinyl eller af linoleum, eller de særdeles moderne gulvbelægnings typer beton, cement eller epoxy.

Men hvor disse gulvtyper som nævnt er nemmere at rengøre, ikke kræver den store vedligeholdelse og samtidig er en del mere slidstærke en trægulve, vil et trægulv have langt mere personlighed og charme. Trægulve, som bliver behandlet og vedligehold efter alle gældende forskrifter vil både være mere behagelige at betræde, og samtidig en fryd for øjet.

Genskab dit trægulvs smukke glød med en effektiv gulvafslibning

Derfor bør du passe rigtig godt på dit originale trægulv, skulle dit hus eller din lejlighed være udstyret med et sådant. Er det gået hen og er blevet lidt slidt og flosset i overfladen, kan du med en professionel gulvafslibning gøre det smukt og skinnende igen – til glæde for såvel dig selv som for eventuelle købere af din bolig, som automatisk vil vurdere denne som værende af højere værdi, end hvis trægulvet var affældigt og trist.

En dygtig gulvmand kan på få timer fjerne de overfladiske misfarvninger og skønhedspletter, som skæmmer dit smukke, originale trægulv. Du kan læse mere på Gulvkanonen.dk

More articles