Forbered dig på forandringer, når du først har været på et misbrugscenter

26 July 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Overskriften skal forstå som at være indlagt på et behandlingscenter, enten ambulant eller direkte, for selvom det bestemt kan være noget af en oplevelse for pårørende at besøge sådan et misbrugscenter, så er det jo dem, der er indlagt, der oplever den største forandring.

Det er jo også meningen med at være indlagt: man skal gerne komme sit misbrug enten helt til livs eller kunne acceptere, at hvis det er en substans, der er lovligt, som er ens kæphest, at så kan man ikke klare at indtage det i selv moderate mængder.

Dog skal man også være indstillet på, at når man så kommer ud igen og er klar til at indgå i det normale samfund atter på ny – for sådan et ophold på et misbrugscenter kan føles afskåret fra omverden i en grad, så det bliver sit eget lille samfund med egne skikke og regler – så er tingene heller ikke, som de plejer at være.

Dette gælder både i den mindre skala, hvor man måske lige skal give hjemmet en overhaling og slette alle spor efter ens misbrug. Dette er oftest til at overkomme, især hvis man gør det sammen med andre, så man kan begynde at se lyset væk fra mørket.

Men så er der større ting som, at ens arbejdsplads måske ikke vil have en retur efter den orlov, hvorfor man må finde sig et nyt arbejde.

Måske var dit gamle parforhold også forankret i, at I havde et misbrug sammen, hvorfor du soleklart er nødt til at ende dette, hvis vedkommende holder fast i sit misbrug – hvor hårdt det end kan være med alle de følelserne.

Denne nye tilværelse tager en rum tid at vænne sig til, men husk altid på, at der er lys for enden af tunnelen, og at du gør disse forandringer for dit eget bedste.

Den bedring kan du blandt andet få hos Stien Behandlingscenter.

More articles