Forbered din tagrende til vinter

19 August 2021
Steffen Hansen

editorial

Når vinderen står for døren, så er det vigtigt at man forbereder sin tagrende. En tagrende kan hurtigt blive stoppet, efterhånden som efteråret tager ved, og bladende falder af hække og træer. Her i indlægget finder du nogle gode råd til, hvordan du forbereder din tagrende.

Rens din tagrende

Det første skridt forberedelse af din tagrende er, at vi anbefaler du renser den. Når du renser din tagrende, så fjerner du skidt, blade og hvad der ellers måtte være i den. På den måde sikrer du dig, at vandet kan løbe uforstyrret gennem tagrenden, og du ikke pludseligt står med vand der fosser ned det forkerte sted på huset.

Til at rense en tagrende, anbefaler vi, at man køber udstyr til tagrenderens. Med det rigtige udstyr er processen bare nemmere.

Køb et tagrende net

Når efteråret står for døren, så er det en god idé at købe et net til din tagrende. Med et net kan du blokere for, at blade og andet skidt kommer ned i tagrenden, og lægger sig ovenpå i stedet for. Derved sørger du for, at din tagrende ikke bliver blokeret for gennemløb, samtidig med du gør det nemmere at fjerne blade og skidt løbende, da det bare ligger oven på den.

Tjek ofte

Man kan hurtigt glemme alt om tagrenden, når man først har rengjort den én gang. Derfor anbefaler vi, at man tjekker den jævnligt, så man sikrer sig, at der aldrig er blokeret. En blokade kan hurtigt give vandskader eller andet, som bliver dyrt at udrede. Det tager ikke meget mere end et par minutter at tjekke tagrenden, og hvis du har et net til din tagrende, så tager det endnu kortere. Det er dog vigtigt, at du også husker at tjekke, at nettet er intakt hele vejen rundt om huset, så der ikke er noget du overser.

More articles