Forebyg smitte ved at anvende mundbind

14 June 2020
Astrid Pedersen
image

I Danmark er vi ofte udsat for bølger af infektions sygdomme. Især virus infektioner så som influenza og forkølelse er temmelig udbredte på bestemte tidspunkter af året. De kolde vinter måneder er i særdeleshed højsæson for smittespredning idet vi tilbringer megen tid inden døre sammen med andre mennesker, såvel på kontoret som i de offentlige transportmidler.

Forkølelse og influenza smitter ret let igennem dråber af spyt, som slynges ud i luften når vi hoster eller nyser. Disse dråber kan andre mennesker komme til at indånde, eller de kan sætte sig på overflader eller på dørhåndtag eller gelændere. Og så kan andre mennesker få virus eller bakterier på hænderne, når de rører derved.

Forebyg smittespredning – anvend mundbind

Det er klart at man kan gøre en masse for at forebygge spredning af smitte ved at holde en høj hygiejne standard, for eksempel ved hyppigt at spritte grundigt af. Den mest effektive måde hvorpå du kan bidrage til en reducering af smittetrykket i befolkningen er selvfølgelig ved at holde dig hjemme når du er syg – og også gerne et par dage efter.

Men er du alligevel nødt til at bevæge dig uden for – eksempelvis i forbindelse med læge besøg eller indkøb – bør du i den anledning iføre dig et tre lags mundbind. På den måde kan du nemlig bremse de små spyt dråber i at sprede sig fra din næse og fra dit svælg, skulle du komme til at hoste eller nyse. Dermed skåner du dine omgivelser og forhindrer smitten i at sprede sig.

Hvor kan jeg købe mundbind i høj kvalitet?

Den danske webshop Testsmart tilbyder, foruden en lang række hjemmetests, et solidt udvalg af 3 lags mundbind i høj kvalitet. Du kan se og bestille engangs mundbind i den online shop på Testsmart.dk og få dem leveret inden for få arbejdsdage.

More articles