Forsøg ikke med bestikkelse i Aabenraa ved bilsyn – eller andre steder!

15 March 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Så er tiden kommet til det sædvanlige bilsyn i Aabenraa, men du er faktisk mere nervøs, end du plejer at være.

For du plejer at kende synsmanden, som du er på god fod med og som gerne vil se gennem fingre med småfejl, som der ikke er udslagsgivende for, om bilen går gennem syn eller ej, hvorfor man slipper for sådan en paragrafrytter, man ellers kan finde sådan et sted.

Ja, man hygger sig ligefrem med vedkommende og får en kop kaffe bagefter, fordi man har meget tilfælles, og man ses med de samme mennesker.

Men den synsmand har fået nyt arbejde et andet sted, men du kender synshallen og har trods alt det bedste kendskab til dette sted i Aabenraa end andre steder, så det bliver her, du tager til.

Dog ved du også med dig selv, at der er nogle skavanker, lidt rust med videre på bilen, som der ikke er helt tiptop, og bilen i sig selv har da også set bedre dage.

Bestikkelse gør ikke sagen med bilsyn bedre

Da det så bliver din tur i synshallen kan du trods alt kende nogle af de andre ansigter, selvom du aldrig har snakket med dem.

Du overvejer at stikke nogle penge i deres lomme, men først vil du afvente og se, om de skulle påpege noget ved bilen.

Det bliver der, som du havde forventet, så nu kommer de her penge på bordet – eller rettere: under bordet – for det er ikke store fejl, men du har ikke tid eller råd til at rette op på det, og du skal bruge din bil.

Selv hvis vi antager, at de skulle tage imod denne bestikkelse, så er det en farlig praksis at begynde på.

Du kan selv risikere at tro, at du kan gøre sådan i andre sammenhænge i livet, men måske får myndighederne også nys om, at den slags ulovligheder foregår i denne synshal, så der bliver lukket helt ned for stedet!

More articles