Fremhæv halsen med en halskæde

17 June 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Lige som med øreringe og ringe kommer halskæder i mange forskellige former. De kan være små og diskrete eller de kan være store, voldsomme og meget farverige. De kan være lavet af små plastisk perler og man kan have fået den af sine børn eller de kan koste tæt på et halvt kongerige. Det er selvfølgelige også muligt at få en halskæde i den ende, hvor den er til at betale uden at den er lavet af plastisk perler.

En af de ting der gør at en halskæde så fantastisk er, at den kan forvandle en hel almindelig kjole til at ligne noget der er taget ud af et modeblad. Det kan både være en her enkel halskæde med en enkelt diamant eller det kan være en stor og voldsom halskæde. Samme kjole men 2 meget forskellige resultater.

Hvor stammer ædelstenene fra

De mange ædelstene der ofte bruges til halskæder stammer ofte fra Afrika eller Sri Lanka. Australien er et 3 kontinent, hvor der hentes mange ædelstene.

Diamanterne bliver hentet op fra miner langt nede i den sorte afrikanske muld. Det er også herfra at den største diamant er fundet. Den blev fundet i Sydafrika helt tilbage i 1905.

Sri Lanka, det land som alle 4 verdens religioner mener er paradis på jorden, er rig på stort set alle andre former for ædelstene på nær diamanter. Her findes der flere forskellige safir og rubiner. Der findes et utal af semipresious stene som topas, ametyst og månesten. 

Lige som i Afrika hentes de forskellige stene op fra miner. Som turist kan du komme på besøg og se hvordan en minearbejder arbejder og hvordan en mine ser ud. Ofte er de meget primitive og er mange gange ikke andet end et stort dybt hul i jorden, der er støttet op af træ så de ikke falder sammen, især når det er regntid.

More articles