Går du helhjertet ind i et projekt med at bevare regnskoven

29 July 2019
Anders Lundtang Hansen
Går du helhjertet ind i et projekt med at bevare regnskoven

Det er næsten ikke til at åbne nyhederne i et hvilket som helst format, uden man ser et indslag eller en artikel om, at endnu mere regnskov er forsvundet, end man skulle tro.

Med hurtig hovedregning lader det til, at der hver dag forsvinder mere regnskov, end der bliver bevaret eller for den sags skyld synes plantet på ny.

Nogle firmaet, som ofte er vestligt forankrede, udnytter lokalbefolkningen til at arbejde for – i vestlige øjne – pebernødder, som for dem er mange penge, så de adlyder det mindste vink, fordi de ved, at de for de penge kan forsøge deres familie.

Faktisk er det deres eneste eksistensgrundlag, og de ansatte ved endvidere også, at hvis de ikke arbejder effektivt nok, så står den næste potentielle medarbejder parat i kulisserne for at overtage den stilling og få de samme penge.

På samme måde kan man spørge, om du i samme omfang er lige så engageret i at ville sige: red regnskoven!

Man er jo lidt mærkelig, hvis man ikke siger, at man gerne vil gå ind i den sag, og der er jo forskellige måder, hvorpå man kan engagere sig i kampen for at gøre noget godt regnskoven.

En mulighed er at bidrage med nogle penge, men nogle mennesker tager også ned til de steder, hvor regnskoven forsvinder og laver alt fra politiske forhandlinger til aktivisme, så de kan få belyst problemstillingen.

Man ved så også ofte godt, at det ikke nytter det store at forsøge at stoppe en gravko, men at man skal ændre forbrugernes vaner eller firmaernes måde at arbejde på, så de ikke behøver at udnytte regnskoven.

Men siden regnskoven altid virker til at forsvinde, kan man så spørge, om tidligere generationer ikke har arbejdet hårdt nok, eller om man måske bare lige at manglet det ekstra nøk.

Så om du sorterer dit affald lidt bedre, eller du tager rundt i verden og gør opmærksom på problemstillingen, skal du huske, at du skal give dig 100 procent og ikke 99 procent.

More articles