Guide: Køb eller lease din næste gaffeltruck

21 September 2020
Silje Hansen

editorial

Hvis du går og overvejer om du skal opdaterer din maskinpark, kan du med fordel læse med videre her. Vi har i denne artikel fokus på, at hjælpe dig med om du skal vælge at købe eller leje din næste gaffeltruck. Vi forsøger at liste de fordele og ulemper op, så du er bedst muligt klædt på i forhold til det valg du står for. 

En gaffeltruck mister værdi år for år, da der både kommer nye på markedet hvert år, og udviklingen af teknologien er stor. Det betyder dermed også, at uanset om du vælger at købe eller lease din gaffeltruck vil der være et tab. 

Kan det betale sig at købe sin næste gaffeltruck?

Det kan være et svært spørgsmål, for det afhænger meget af din virksomhed og dit behov for en gaffeltruck. Det at købe og eje sin maskinpark har den fordel at det er et aktiv for virksomheden, som naturligvis indhenter sig selv i takt med at du ikke skal ud og leje eller lease en gaffeltruck, som koster dig penge hver måned. 

Når du til gengæld vælger at købe din næste gaffeltruck, skal du også huske at du har det fulde ansvar for maskinen. Det gælder både at overholde service, vedligeholdelse og betale dens driftomkostninger. Derudover skal du sikre dig, at den lever op til de gældende regler og lovkrav. 

Hvis virksomheden har et sund kapital og du har temperament til disse udgifter, så er der ingen tvivl om at det er en god ide at købe sin næste gaffeltruck.

Kan det betale sig at lease sin næste gaffeltruck?

En af de store fordele ved at lease en gaffeltruck er at du kender dine årlige udgifter på at holde en gaffeltruck. Derudover behøver du ikke at binde kapitalen op på en maskine, som først tjener sig ind om nogle år. Du kan istedet opdatere din maskinpark hvert år med de nyeste gaffeltrucks der er på markedet. 

Køb eller lease din næste gaffeltruck her hos https://www.protruck.dk/.

More articles