Gulvafslibning Silkeborg – find tilbud online

25 November 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er dit før så smukke og skinnende trægulv falmet til en træt og gråligt mat udgave af sig selv? Er træværkets overflade slidt og grim at se på – især der hvor gulvet betrædes allermest? Og er du træt af at se på den ujævne og flossede overflade, som måske oven i købet er begyndt at danne irriterende splinter?

Så har du måske overvejet at skifte gulvet ud, enten med et nyt trægulv, eller med en mindre krævende belægning som for eksempel syntetisk klik parket i laminat, eller med beton, cement eller epoxy. Men før du tager dette skridt, bør du overveje, om ikke dit trægulv kan blive rigtig pænt igen med en grundig gulvafslibning.

Kan mit trægulv tåle en gulvafslibning?

Det kan også være, at du er i tvivl om hvorvidt dit trægulv overhovedet kan holde til en sådan behandling som en gulvafslibning med efterfølgende behandling. Her skal du tænke på, at en gulvafslibning i forhold til en gulvafhøvling er en relativt skånsom behandling – der slibes allerhøjst 1 – 2 millimeter af gulvets overflade. Dette sker ved hjælp af sandpapir, hvilket er både skånsomt og effektivt. Og da de grimme slidspor fra nedtrådt støv og skidt, pletter og skjolder fra spildte væsker samt misfarvninger fra solfalming og selv de dumme splinter først og fremmest sidder i netop det øverste par millimeter af træværkets overflade, er en gulvafslibning fuldt tilstrækkeligt til at fjerne disse skønhedspletter.

Inden under den slidte overflade gemmer der sig et friskt, nyt lag træ, som er helt parat til at modtage en plejende og beskyttende efterbehandling efter dit eget valg. Ønsker du således en mindre plejekrævende overflade, kan du for eksempel vælge en klar lak, som forsegler træværket. En langt billigere løsning end et helt nyt gulv.

Du kan læse mere, og få et godt tilbud på gulvafslibning i Silkeborg, på Gulvkanonen.dk

More articles