Husk altid at måle de vinduer og vindueskarme perfekt!

22 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Der var på et tidspunkt en reklame for et byggemarked, hvor man havde en selvudlært håndværker, der skulle installere en vask i køkkenet.

Så han tager vasken, måler omkring den; tegner et omrids derudfra i bordpladen, hvor den skal sidde, og så skærer han ellers efter det mål, til han har lavet hullet. Dernæst tager han håndvasken, placerer den ved hullet, givet slip og – PLUNK – den falder lige igennem. Sikke en brøler.

Man skal jo ikke måle omkring håndvasken, når man skal skære ud til den, for så bliver hullet for stort!

Tænk sig, hvis du gjorde det samme, når du skal sætte et vindue i, hvor du har købt billige vinduer af god kvalitet, og når du så mener, at det sidder der, så falder det bare forover eller bagover og baldrer i tusinde stykker.

Så bliver man virkelig flov, men heldigvis er der en guide til, hvordan du måler den slags op korrekt.

De mål til vinduer skal bare sidde i skabet hver gang

Du skal faktisk bare besøge det link, vi opsatte tidligere i artiklen, og så kan du se en guide til, hvordan du måler op til ikke bare installation af vinduer, men også til døre.

For det er bare ikke så let, som man tror.

For man skal både sørge for, at vinduerne passer, hvor man nogle gange skal have specialdesignet de vinduer, og så kan huset, de skal sidde i, være gammelt, så vindueskarmene er skæve eller har sat sig underligt til.

Når man forsøger at lirke de vinduer på plads, så skal man have målt godt efter, og hvis man ikke har gjort dette, så kan man ende med at ødelægge både vindue og vindueskarm.

Så hvis du lige har glemt et tal ved målene, eller du føler, du ikke lige målte helt perfekt, så mål hellere lige en gang mere igen for en sikkerheds skyld.

Flere Nyheder