Hvad du kan bruge Epoxy Resin til

15 October 2021
Steffen Petersen

editorial

Mange er uvidende om de forskellige ting, man kan gøre med epoxy resin. Man kan bruge epoxy resin til at beskytte metalgenstande mod korrosion, til at lime knækket keramik sammen eller til at reparere et ødelagt plastiklegetøj. Det bruges også til forskellige byggerier, som en beskyttende belægning til af overflader, der udsættes for vand. Selv om det primært bruges som lim, er der masser af andre anvendelsesmuligheder, som du måske ikke har overvejet. Læs med i dette indlæg, og blev klogere på, hvordan du kan bruge epoxy resin.

1. Reparation af et ødelagt legetøj

Hvis du har et par børn derhjemme er det absolut nødvendigt med legetøj, der kan gå i stykker. Men hvad gør du, når et af disse stykker legetøj går i stykker? I stedet for at smide den væk, så kan du overveje at reparere legetøjet med epoxy resin. Det er ret nemt, og du behøver ikke nogen særlige færdigheder. Du kan bruge epoxy resin til at reparere et ødelagt plastiklegetøj, så længe delene er korrekt justeret, og der ikke er for mange huller mellem dem.

2. Beskyttelse mod korrosion af metal

Mange af os har et par husholdningsgenstande, der er lavet af eller belagt med sølv, kobber eller messing. Ville det ikke være en skam, hvis disse genstande ikke var modstandsdygtige over for vand og begyndte at se kedelige ud med tiden? Løsningen er ganske enkel – du kan bruge epoxy resin til at beskytte dine ting mod korrosion af metal. Du skal blot påføre noget på dine metalgenstande og lade det tørre. Dette vil forhindre, at de ruster, anløber eller oxiderer. Husk du skal bruge det korrekte epoxy resin til dette formål. 

3. Til overfladebehandling af dit spisebord

Der er mange, der har erhvervet sig et flot plankebord til sit hjem. Dette bord kommer uden tvivl til at få rødvinspletter eller pletter fra mad på sig, som kan være svære at få af. Du kan også bruge epoxy resin til dit pæne træbord, så det kommer til at se flot og skinnende ud. Herudover trænger der ikke vand ned i træet og gør det grimt med tiden.

More articles