Hvad er en gulvafslibning?

17 April 2020
Camilla Skøtt
Hvad er en gulvafslibning?

Har du slidte trægulve, har du sandsynligvis også hørt om gulvafslibning. Men hvad er det helt præcis, hvornår har dit gulv brug for en og hvad koster det? Vi giver dig alle svarene i denne artikel – læs med, og bliv klogere.

Vi kan ligeså godt springe ud i det med det samme og svare på det helt grundlæggende spørgsmål; hvad er en gulvafslibning? Det er ret enkelt, og selve ordet beskriver det meget fint – det er nemlig en afslibning af dit trægulv. En afslibning er en forholdsvis mild renoveringsproces, hvor det øverste af gulvet slibes væk. Det gælder både overfladebehandling og den første millimeter af træets overflade.

Resultatet af en gulvafslibning er et trægulv, der ser ud som nyt – i hvert fald når det har fået en ny overfladebehandling. Pletter, misfarvninger, ridser og hakker elimineres, og du efterlades med et flot og velholdt trægulv.

Hvornår er en gulvafslibning nødvendig?

Der findes ikke en tommelfingerregel, der fortæller, hvornår det er nødvendigt at slibe dit trægulv. I hvert fald ikke i et specifikt tidsinterval. Det handler derimod om at kigge godt og grundigt på gulvet for at se, om det er så slidt, at det trænger til en kærlig hånd. Er overfladebehandlingen slidt igennem flere steder, er der dybe hakker, ridser eller andet skidt, så er det måske på tide med en gulvafslibning.

Kan du ikke selv vurdere, om gulvet trænger, kan du altid ringe til en gulvmand og få en professionel vurdering. 

Hvad koster en gulvafslibning?

Prisen for en gulvafslibning varierer fra virksomhed til virksomhed, men du kan læse meget mere om prisgrundlaget lige her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-aarhus/ – og vi giver dig naturligvis også gerne et lille indblik i prisen. 

Grundlæggende handler det om den nuværende stand på dit trægulv, ligesom gulvarealet har betydning, og sidst men ikke mindst spiller dit valg af efterbehandlingsteknik en rolle for prisen.

More articles