Hvad er gruppeterapi?

01 November 2021
Silje Hansen

editorial

Terapi kan være sundt for en. Her er der nogle gange rart, hvis man er sammen med andre som står med samme problemstilling som man selv gør. Det er her gruppeterapi kommer ind i billedet. Her er I en gruppe der står overfor samme udfordring, krise eller sorg i livet. Det kan være med til at skabe en bedre dialog, da I alle kan forholde jer til hinandens følelser og behov. Her reagerer vi naturligvis forskellige på de kriser og modstand vi møder i livet. Der kan dermed være inspiration at hente ved at se på, hvordan andre takler den samme situation. Her kan I også bruge hinanden til at sparre, hjælpe og løfte hinanden, når der er et særligt behov for det.

Gruppeterapi kan også være et særligt forløb, hvor man melder sig til. Det kan være i forhold til at behandle stress, eller hvordan man finder sin indre ro. Her vil I som gruppe være en del af et samlet forløb. Her kan der være øvelser som I skal være med til for at finde ro i sammen.

Hvornår kan gruppeterapi være en fordel?

Gruppeterapi kan være en god ide, hvis du føler et behov for at møde andre mennesker der stor i samme sorg eller krise som dig. Det kan enten være at du er pårørende eller har brug for at kursus i at dykke ind i dig selv for enten at finde din kraft eller energier frem.

Du kan med fordel vælge forskellige kurser for at blive klogere på dig selv, eller tale om problemstillinger som er dig nær med andre ligesindede mennesker. 

Find kurser i gruppeterapi i Holstebro her

Hvis du leder efter kurser eller gruppeterapi i Holstebro, kan du med fordel kontakte kirstenklynge.dk. Hun tilbyder løbende forskellige kurser i stress, familie problemstillinger og stress.

More articles