Hvad er whey protein pulver?

20 January 2021
Astrid Pedersen

editorial

Whey proteinpulver er proteinpulver fremstillet på ostevalle. Whey betyder valle på engelsk, og whey proteinpulver er en bred betegnelse for en lang række proteinpulverprodukter fremstillet på basis af denne råvare.

Whey protein pulver kan indeholde andet end blot protein, men er grundlæggende blandt de mest populære former for protein pulver på markedet. Dette skyldes at valle er bland de lettest optagelse former for protein holdige råvarer.

Protein pulver kan også fremstilles på andre proteinholdige baser end valle, for eksempel kasein, som også er et mælke produkt, samt ærter, æg, hamp, brune ris og diverse andre former for plante proteiner. Men whey protein er stadig den mest anvendte base for protein pulver der sælges på markedet.

Whey protein pulver er samtidig blandt de mest udviklede og forfinede former for protein pulver. Og derfor vil du sjældent gå galt i byen hvis du køber whey protein pulver.

Hvad er fordelene ved whey protein pulver?

Som nævnt oven for er valle protein blandt de lettest optagelige proteiner der findes. Det betyder at du hurtigt vil kunne optage den mængde af protein du har brug for ved indtagelse af blot en enkelt whey protein shake.

Du kan faktisk få lige så mange proteiner i en enkelt whey protein pulver portion som du får ud af et proteinholdigt måltid, men uden den samme følelse af mæthed og tyngde i kroppen. Dette er en kæmpe fordel når du gerne vil yde dit bedste i trænings centeret.

Der ud over er whey protein pulver rigt på forgrenede aminosyrer (BCAA’er). Leucine, en af disse BCAA’er, spiller en vigtig rolle i at fremme muskelvækst og restitution efter modstands og udholdenheds øvelse. Du kan således øge din muskelmasse samtidig med at du effektiviserer din restitution hvilket betyder at du kan træne både hyppigere og hårdere.

Køb whey protein pulver online hos Only-Approved.dk

More articles