Hvad kræver det at låne online

20 October 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Fra tid til anden kan det være nødvendigt at låne penge. Det kan være fordi der er kommet en uventet regning. F.eks. en mekaniker regning eller også er der kommet et tilbud, der ville være ærgerligt at sige nej til.

For at kunne låne så hurtigt er online lån perfekte. Der er en nem og hurtig låne procedure, samtidig med at der ikke er et krav om sikkerhed. Du kan læse mere på https://ikanobank.dk/.

Krav til et online lån

En af de kendetegn der er ved at skulle låne online, er at der stilles meget få krav til låneansøgeren. 

De krav der stilles er at du som låneansøger er at du skal have et NemId. NemIdet skal bruges til at underskrive det tilbud der sendes fra online banken. Ud over NemId skal du have en mailadresse. Den skal bruges fordi ellers kan online banken ikke sende dig et tilbud eller et afslag. 

Af andre krav er at du skal have en dansk folkeregister, du skal være myndig og helst over 18 år. I nogle tilfælde vil banken bede om dokumentation for at du har en indtægt. Det kan du dokumentere med en lønseddel.

De fleste online banker kræver at du ikke står i RKI som dårlig betaler, men nogle banker er villige til at låne trods RKI. Der vil dog være en individuel vurdering af din ansøgning og langt flere krav til dig. Som udgangspunkt bør du ikke tage et lån, med mindre at det virkelig er strengt nødvendigt og din økonomi ellers er markant forbedret.

Er du fyldt 18 år og er myndig kan du i princippet låne, men mange banker vil først låne, når du er 19 eller 20 år. Det skyldes at der da online lån kom på markedet, var en del der havde svært ved at kontrollere, hvor meget de lånte og derfor havde svært ved at betale tilbage.

More articles