Hvad man kan lege med i en sandkasse – og ikke lege med!

26 November 2020
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Helt små som de lidt ældre børn kan tilbringe megen tid i sådan en sandkasse, da det er en dejlig lille udgave af stranden ved havet, som man har derhjemme – så må man i et soppebassin for at få vandoplevelsen, eller man tager et bad indenfor.

Det er jo et simpelt materiale, som de helst små kan lære at kende og lege med groft legetøj i, såsom en legetøjsbil eller lignende, som de kan køre rundt med.

De lidt ældre kan så sætte et scenarie op, hvor de køretøjer udfører noget bestemt arbejde, mens de lidt ældre børn igen måske kan se sandet i sandkassen som en sandstrand, hvor der skal udføres et krigsslag eller lignende, hvor man så har noget mere finere legetøj her med detaljer, som de helt små ikke skal lege med af fare for, at de får det galt i halsen.

Men der er også noget legetøj, som ikke hører hjemme i en sandkasse.

Få fjernet det forkerte legetøj fra sandkassen

Alle de legetøjssager, som klistrer eller på anden måde er tiltænkt at skulle holde en form eller overflade uden for megen påvirkning, skal man helst holde indendørs eller i hvert fald langt væk fra en sandkasse.

Ved noget legetøj er der også fint anført, om det er noget, man kan lege med udenfor, eller det eventuelt går an i en sandkasse – ellers er det i hvert fald fint anført på det legetøj, som er tiltænkt i denne sammenhæng.

Har man noget legetøj, som har små indgange, elektronik eller lignende, så er det ikke godt at få sand ind i, da det kan ødelægge det helt eller delvist.

Derfor må man sige, at hvis man er lidt i tvivl, om legetøjet går an i en sandkasse, så bør man hellere lade være med at tage det med i sandet, da det kan lave uoprettelige skader på det.

More articles