Hvad skal du bruge, når du skal male?

11 January 2022
Steffen Hansen

editorial

Kniber det lidt med at komme i gang med male i dit hjem? Malerarbejde er ikke lige et projekt, man klarer på en dag. Særligt ikke, hvis du skal male større områder i dit hjem. Det kræver lidt planlægning og ordentligt udstyr for at kunne færdiggøre dit malerprojekt. Læs med i dette indlæg, og hør mere om, hvad du skal bruge, når du skal i gang med at male.

 

image

 

Pensler

Du skal bruge et par forskellige pensler til at færdiggøre dit maleprojekt. Nogle malere kan lide at bruge en pensel med syntetiske børster, mens andre kan lide at holde sig til pensler med helt naturlige børster. Det er helt op til dig! Du kan også vælge mellem flade eller vinklede pensler. Nogle køber også malerruller, når de skal male større områder. Det betyder nemlig, at malerarbejdet kan gøres hurtigere og resultatet kan se meget mere ensartet ud.

 

Maling

Når du skal male, så skal du også bruge det helt rigtige maling til det rum, du skal male i. Forskellige rum kræver forskellige typer af maling. Hvis du er i tvivl, skal du altid tjekke etiketten på dåsen for at se, om din pensel er kompatibel med den maling, du bruger. Ellers kan du også rådføre dig hos en professionel maler, som du kan hyre til opgaven, hvis arbejdet er for stort og tidskrævende for dig.

 

Yderligere materialer

Maling kræver mere end maling og pensler. Du skal også bruge noget at blande malingen i, hvis du ikke vil bruge de engangsplastikbægre, der følger med malingdåserne. Her skal du f.eks. bruge en malerbakke og noget til at røre rundt i din maling i. Nogle malere kan lide at bruge latexhandsker til engangsbrug, når de maler. Dette giver deres hænder beskyttelse, og så kommer der heller ikke maling på dine hænder. Du skal også bruge en ren klud eller et papirhåndklæde til at tørre maling af, som ved et uheld er kommet på det forkerte sted.

More articles