Hvad skal du overveje, når du køber nye vinduer?

28 April 2021
Camilla Skøtt

Når vinduerne skal skiftes, er der primært tre ting – udover prisen – du med fordel kan forholde dig til. Vi har talt med klarvinduer.dk for at få overblik, og læser du med her, giver vi overblikket videre til dig.

Prisen er naturligvis essentiel, når du skal købe nye vinduer til hjemmet. Men derudover er der tre ting, du skal være opmærksom på. Nemlig hvilket materiale vinduer skal være lavet af, hvordan de skal åbnes og om de skal have sprosser eller ej.

Materialevalg

Som udgangspunkt har du to muligheder, når du skal købe nye vinduer. Du kan vælge vinduer i træ, eller du kan vælge træ/alu -vinduer. Sidstnævnte vinder mere og mere frem, da det er de vinduer, der har bedst levetid. Samtidig går du ikke på kompromis med tætheden, da du stadig får fordelene af en trækonstruktion – du får bare et yderlag af alu, som sikrer, at du ikke behøver vedligeholde dine vinduer udvendigt.

Topstyret eller sidestyret

Derefter skal du overveje, om dine vinduer skal åbne til siden, eller om du hellere vil have åbningen forneden. I forhold til udluftning har det ingen betydning, men du kan risikere, at et sidehængt vinduer blæser op i stærk vind, hvis du ikke sætter haspe på det.

Til gengæld har det en visuel betydning, og derfor kan du med fordel kigge på, hvilke vinduer dit hus er født med. Arkitekten har sandsynligvis gjort sig nogle tanker om, hvad der fungerer sammen, og der er ingen grund til at gå bort fra det.

Sprosser

Sidst men ikke mindst er der sprosser, som deler vandene hos de fleste. Enten kan du lide dem, eller også kan du ikke. Men når du skal vælge, er det ikke så meget et spørgsmål om, hvad du kan lide – det er nærmere et spørgsmål om, hvad der passer til dit hus.

More articles