Hvilken varmepumpe er bedst for mig?

25 January 2020
Astrid Pedersen
Hvilken varmepumpe er bedst for mig?

Når du står for at skulle vælge hvilken type varmepumpe du skal købe – skal du først og fremmest kigge på din nuværende løsning. Varmer du dit hjem op ved hjælp af vand radiatorer, som er sluttet til et fyr, er en luft til vand varmepumpe en oplagt løsning. Med en luft til vand varmepumpe kan du nemlig skrotte fyret uden samtidig at skulle gå af med vand radiatorerne – og hvis du, som de fleste, foretrækker denne opvarmnings form, kan det altså godt lade sig gøre at beholde den, hvis du vælger en luft til vand varmepumpe.

Foregår opvarmning af dine stuer og værelser ved hjælp af gammeldags og ineffektive vandradiatorer, kan du med fordel erstatte disse med en luft til luft varmepumpe. En luft til luft varmepumpe udnytter den tilførte energi op til fem gange bedre end en elradiator, hvilket giver dig en mærkbar besparelse på din elregning. Og som ekstra bonus kan en luft til luft varmepumpe rense luften for dig ved hjælp a indbyggede filtre – en kæmpe gevinst for indeklimaet i dit hjem.

Hvordan finder jeg den rette varmepumpe?

Er du i tvivl om hvilken størrelse og kaliber din nye varmepumpe skal have, er det en god idé at få en snak med professionelle fagfolk inden du køber varmepumpe. Det er vigtigt, at din nye varmepumpe har en yde evne, som modsvarer din boligs størrelse og din husstands behov. Det er ærgerligt pludselig at finde ud af, at den luft til vand varmepumpe man har købt ikke kan performe ordentligt i forhold til husets forbrug af brugs og cirkulations vand – eller at den nye luft til luft varmepumpe ikke yder som forventet.

Du kan få råd og vejledning omkring indkøb og montering af luft til luft varmepumpe eller luft til vand varmepumpe i Vejle hos Give Køleservice – læs mere på gkservice.dk

More articles