Hvordan anvendes æteriske olier?

16 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Æteriske olier fylder mere i vores hverdag end vi måske lige går rundt og spekulerer over. Stort set alt hvad der dufter godt, så som sæber, parfume eller duftlys, er tilsat æteriske olier. Når du vasker dine hænder i en rosen eller lavendel duftende sæbe, eller dit hår i en shampoo som dufter af abrikos, skyldes duften æteriske olier. Den behagelige duft, som breder sig i din stue, når du tænder et duftlys, stammer fra æteriske olier. Og når du ifører dig en parfume, kan du takke æteriske olier for det fortryllende duftskær, som kommer til at omgive dit legeme.

Hvordan kan jeg bruge æteriske olier derhjemme?

Hvis du er fan af duftlys, men måske synes at de gode af dem er lige pebrede nok i pris, kan du ved hjælp af en duftlampe skabe en lignende atmosfære.

En duftlampe er en anordning, som i udformning ligner de kendte fyrfade, som anvendes til at holde teen i en tepotte varm. I stedet for en tepotte er der over fyrfadslyset placeret en lille skål, som tilsættes demineraliseret vand i hvilken olien dryppes. Når fyrfadslyset tændes, varmes vand og olie op, og den ønskede duft breder sig i rummet.

På den måde kan du selv bestemme, hvilken duft du ønsker den pågældende dag. Og på sigt er en duftlampe en noget billigere løsning end de dyre duftlys.

Du kan også udnytte de slimløsnende egenskaber i æteriske olier så som eukalyptus olie, mentol olie eller enebær olie, hvis du er forkølet. Kog en gryde vand, og placer gryden sikkert på et bord. Dryp et par dråber af den ønskede olie i vandet, og dæk hoved og gryde over med et håndklæde. Så kan du indånde olien gennem de forløsende dampe, og samtidig nyde godt af såvel dampens som oliens rensende virkninger på huden i dit ansigt.

Du kan finde et skarpt udvalg af æteriske olier på veracura.dk

More articles