Hvordan laver man gulvafslibning af trapper?

05 June 2018
Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske tror du, at en gulvafslibning kun er forebeholdt gulvflader, der er helt plane fra hjørne til hjørne med mindre udsving hist og pist, men en trappe er jo praktisk talt også en gulvplads, der blot foregår i flere trin og etager.

Og hvis dine trappetrin også er lavet af træ, kan det være, de trænger til en gulvafslibning samtidig med, du får foretaget en almindelig gulvafslibning af dine trægulv – eller måske trænger dine trapper separat til en gulvafslibning.

Men hvordan foregår en afslibning af trætrin så? Det vil vi forklare dig i denne artikel.

Hvert firma har selvfølgelig sine specifikke fremgangsmetoder til, hvordan de foretrækker at foretage en gulvafslibning af trætrapper, men her kommer en benyttet metode, der går igen.

Materialerne og værktøjet kan variere fra firma til firma, som vi anbefaler dig at benytte fremfor at gøre det selv, så du er sikker på at få det bedste resultat. Men en gengående ting ved at slibe trapper ned er, at de er mere besværlige at komme omkring i krogene ved, end man oplever det ved almindelige trægulve.

Derfor oplever man, at visse firmaer vælger at foretage den grove gulvafslibning af trætrin ved at bruge det samme værktøj, som de bruger ved at slibe trægulve ned, men når det så kommer til den fine slibning, så er man nødt til at lægge det tunge værktøj væk og gå over til at bruge manuelle kræfter.

Når man så har været gennem de to etaper af afslibningen af trappetrinnene, så er det på tide at få støvsuget trinnene og til slut vælge, hvilken slags efterbehandling man ønsker at få belagt trætrinnene med.

Der har man ofte valget mellem de tre mest almindelige efterbehandlinger, som man bruger til gulve. De er: Lakbehandling, ludbehandling eller oliebehandling.

Vi gentager dog lige til slut: Sørg for at få foretaget en gulvafslibning af dine trapper af professionelle mennesker.

 

More articles