Hvorfor bruge sandwichelementer?

06 March 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Når der snakkes om sandwichelementer, så refererer det til et element i beton, som bruges til et byggeri. Kort fortalt så kommer navnet, sandwichelementer, fra at et sandwichelement har en forplade og bagplade, og mellem disse er der isolering. Derudover er de plader koblet sammen af bøjler, der er rustfrie. 

Det smarte ved sandwichelementer

Grunden til at det er smart at bruge sandwichelementer eller andre elementer i beton er, at man kan skræddersy størrelsen og målene på dem. Det betyder også, at de kan bruges i mange forskellige byggeprojekter, hvor udseendet naturligvis altid vil variere alt efter, hvilken bygningen der skal opføres.

Sandwichelementer er dog kun en ud af flere af disse type elementer, som kan bruges i et byggeri. Man bruger også facadeelementer, skillevægselementer og bagvægselementer. Med andre kan man altså bruge disse i mange dele at et byggeri. 

En anden god grund til at bruge sandwichelementer eller andre betonelementer er, at der er god tid at spare i byggeprocessen. Der skal nemlig ikke bruges tid på f.eks. at mure hver enkelt sten i en facade. I stedet får man leveret store dele af en facade, som allerede står færdigt, når det leveres til en. På den måde kan man også mere effektivt komme i mål med ens projekt. 

Hvor får man lavet sandwichelementer? 

Sandwichelementer eller andre betonelementer er noget, man får lavet hos et firma, som er specialiseret inden for dette. Det kræver nemlig det helt rette udstyr til at udforme det. Og så kræver det naturligvis også, at man har den rette ekspertise. Elementerne skal nemlig kunne klare store belastninger, hvorfor det også er et must, at man henvender sig til et firma, som kender til deres håndværk. Det betyder nemlig, at du kan komme bedst muligt i mål. Og det er naturligvis kun i alles interesse. 

 

More articles