Hvorfor vælge solceller? Få svaret her!

26 November 2020
Anne-Mette Hansen

editorial

Solceller. Du har helt sikkert hørt om dem. Måske overvejer du at få dem på dit tag? Men hvilke gode grunde er der egentlig til at få solceller? Sparer det dig for penge på den lange bane? Er der nogle ulemper? 

Læs med her og få svar på dine spørgsmål om solceller.

Hvad er solceller?

En solcelle er et slags panel, der opfanger solens stråler og lagrer energien herfra. Du kan derfor bruge solceller til at få “gratis” strøm i din bolig.

Det er naturligvis ikke helt gratis, da du skal investere i et vis antal solceller, have dem monteret på taget eller opsat et sted på din grund. Derudover skal de også vedligeholdes en smule. 

Dog er det billigere end at købe strøm på traditionel vis. Samtidig er du også bæredygtig. Du bruger naturlig energi til dit strømforbrug i stedet for menneskeskabt strøm.

Hvornår kan det betale sig at få solceller?

Du skal lave et budget, for at kunne finde ud af, om det giver mening for dig at købe solceller. De omkostninger der er forbundet med etablering af dine solceller, skulle helst gerne være tjent ind efter 7-8 år. Måden du tjener dem ind på, er ved, at du sparer penge på dit almindelige el-forbrug. 

Er der ulemper ved solceller?

Før i tiden var det sådan, at du kunne tjene ekstra penge på at have solceller. Det vil sige, at den ekstra energi du havde lagret, som du ikke selv skulle bruge, den kunne du sælge til kommunen. Det kan man ikke længere. Dog er der stadig penge for dig selv at spare ved at få solceller. 

Skal solceller vedligeholdes?

De skal løbende rengøres. Og det kan ske, at nogle af dem skal udskiftes med tiden. Intet holder for evigt, og solceller er ingen undtagelse.

Læs meget mere om solceller her: https://husblog.dk/skal-du-have-solceller-ja-du-skal-have-solceller/.

More articles