Indtænk klimaet i forbindelse med et klimaanlæg

19 November 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er godt at have et godt klimaanlæg, og man bør altid se efter det, der er mest effektivt og har det bedste energimærke, når man køber et nyt – uanset hvor man skal bruge det henne, om det er privat eller til erhverv.

Nogle gange er man endda nødt til at få sig et nyt, når man flytter enten bolig eller kontorer, da det ikke kan betale sig at tage det gamle anlæg med, så man lader det blive til de kommende ejere, der så kan vælge at skifte det ud eller ej.

Så når man har brug for at kigge efter et klimaanlæg i Kolding, så kan det godt i længden svare sig at kaste lidt flere penge efter det mest miljøansvarlige af slagsen, hvilket som regel også vil skåne din elregning bedst i sidste ende.

Men i den praktiske brug kan du også overveje, hvordan du gør klimaet en reel tjeneste med det her klimaanlæg.

image

Klimaanlægget er til gavn for dig – og klimaet

Eksempelvis er der mange af os, der hurtigt kan vænne os til, at der lige skal være lidt ekstra varmt, end der egentlig er behov for, og det koster på klimaregningen i længden, da mange bække små gør en stor år.

Derfor kan man prøve at sætte termostaten lidt lavere, end hvad man ellers plejer og så måske tage lidt tykkere tøj på, et tæppe over sig med videre.

Med tiden opdager man, at man sagtens kan klare sig med lavere temperaturer; og man kan også helt slukke for anlægget i nogle perioder, og man kan vente med at skrue op for det, selvom det føles som en god refleks at gøre.

I det daglige skal man forsøge at tjekke det anlæg efter, om man har glemt at skrue ned for det, eller man måske lige kunne vælge at slukke helt for det i en lille periode. 

More articles