Kan jeg selv bygge en sandkasse?

26 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Det kan faktisk godt lade sig gøre selv at bygge en sandkasse efter egne mål og eget design uden at man nødvendigvis er den store handy man. Der er dog visse forhold du bør iagttage når du vælger selv at bygge en sandkasse i haven.

Du bør først og fremmest tjekke om jordbunds forholdene eer i orden. Er der risiko for at jorden i din have er forurenet bør du lægge en uigennemtrængelig bund i din sandkasse, så der absolut ikke er nogen risiko for at børnene kommer i berøring med jorden.

Der ud over skal du selvfølgelig sørge for at sandkassen er placeret således at der hverken er for megen skygge eller for megen sol. Du kan med fordel opsætte et læhegn og en markise eller parasol over sandkassen så børnene er forskånede for stærk sol og kraftig vind mens de leger.

Byg eller anskaf et låg til din sandkasse

Uanset om du har købt en færdig sandkasse eller om du selv har bygget sandkassen fra bunden er det vigtigt at du dækker den af med et låg når børnene ikke bruger den. Dette er især af hensyn til børnenes helbred. Hvis ikke sandkassen er dækket af et låg, især om natten, risikerer du at den bliver brugt som toilet af rotter, ræve, katte, pindsvin og andre dyr. Du risikerer også at fugleklatter havner i den.

Det er velkendt at ekskrementer fra vilde du kan indeholde bakterier og æg fra parasitter som kan være skadelige for mennesker – og især for børn, hvis immun forsvar endnu ikke er fuldt udviklet. Desuden vil vand fra et stort regnskyl kunne gøre sandet tungt og kedeligt. Og dette er endnu en god grund til at lægge låg på sandkassen når den ikke er i brug.

Du kan læse mere om hvorledes du bygger en sandkasse i den online blog på https://husblog.dk/guide-saadan-laver-du-den-rigtige-sandkasse-til-dit-barn/ 

More articles