Kan man selv tage et pasfoto derhjemme?

14 October 2022
Camilla Sørensen

editorial

I Danmark skal man have et pasfoto, hvis man vil have et pas. Men der er også andre situationer, hvor det kan være en god idé at have et pasfoto liggende. Det kan for eksempel være, hvis du vil rejse til udlandet og ikke har pasfoto på dig, eller hvis du skal bruge pasfoto til visumansøgning.

I denne artikel giver vi dig svaret på spørgsmålet om, hvorvidt du selv kan tage dit pasfoto derhjemme.

Krav til pasfotos

Der er faktisk en række krav til pasfotos, både hvad angår størrelse og udtryk på dit ansigt. Fotografiet skal vise dit ansigt fra panden til toppen af hagen, med øjenbrynene i samme højde. Der må ikke være skygger eller reflekser på billedet, og det skal have en neutral baggrund – altså ingen personer eller genstande på bagsiden af dig. Pasfotoet skal også være taget inden for de seneste 6 måneder, og det skal være i farve.

pasfoto

Hvis pasfotoet ikke lever op til kravene, risikerer du at få afslag på denne pasansøgning. Det kan derfor godt betale sig at lade en professionel fotograf tage et pasfoto til dig. Men hvad så med selv at tage billedet derhjemme?

Selvom det kan være fristende at spare penge på selv at tage pasfotoet, så bør man tænke sig om at gange. For det første kan pasfotoet godt blive afvist, hvis ikke det opfylder alle kravene. Det vil sige, at du i sidste ende ender med alligevel at skulle betale for et pasfoto hos en professionel fotograf.

Derudover er der også en stor risiko for, at pasfotoet ikke ser professionelt ud – det kan give et dårligt indtryk på de dokumenter eller ansøgninger, som pasfotoet skal bruges til. Det kan forhindre dig i at få job, rejse eller opnå visum.

Så selvom det måske er fristende at tage pasfotoet hjemme i en fart, så bør du overveje om det er værd at risikere konsekvenserne. Lad derfor en professionel fotograf tage pasfotoet – fx denne: https://solroedfoto.dk/fotografering_/pasfoto.

More articles