Køb en brugt bil og undgå at miste penge på værditab

02 June 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er din gamle bil ved at stå af, og har den derfor snart brug for en værdig afløser? Så bør du overveje om ikke du skal finde denne på brugtvogns markedet.

Hvorfor skal jeg investere i en brugt bil?

Måske synes du ikke det virker som om der er nogen pointe i at købe en brugt bil. Den skal jo sikkert alligevel skiftes ud inden for det næste par år, og måske vil den være dyr i reparationer. En ny bil kan man konfigurere som man ønsker, med alt det lækre ekstra udstyr og i den farve man bedst kan lide. En brugt bil er som den er. Og så er der andre som har kørt i den før.

Her skal du så blot overveje at du betaler i dyre domme for de mange herligheder der følger med en spritny bil. En bil, som netop er trillet af fabrikantens samlebånd og ud i forhandlerens showroom, er af den danske stat belagt med skyhøje afgifter. Dette puster prisen på en fabriksny bil kunstigt op og gør det nærmest umuligt at finansiere købet af en sådan uden optagelse af et dyrt bil lån.

Derfor bør du nøje overveje om du rent faktisk har behov for at købe en helt ny bil – eller om du ikke ville være bedre tjent med en brugt en af slagsen. Der er trods alt sjovere ting at bruge penge på end månedlige afdrag.

Undgå værditab med en brugt bil

En anden god grund til at købe brugt frem for nyt er det massive værditab en ny bil lider gennem de første tre til fem leveår. Værditabet påbegyndes fra det øjeblik du kører bilen ud fra forhandleren og flader først ud efter cirka fem år. En brugt bil af nyere dato vil således have smidt det meste af sin nyværdi, og vil stadig have masser af kilometer tilbage i tælleren. Du kan læse mere om køb af brugt bil på fartglæde.dk

More articles