Kom sikkert gennem boligkøb med en boligadvokat

10 March 2018
Astrid Pedersen

editorial

Det er næsten altid spændende at skulle købe ny bolig – det er trods alt et helt nyt kapitel af dit liv, der skal tage sin begyndelse i friske rammer. At købe nyt hus eller ny lejlighed er begyndelsen på et eventyr – måske skal hele boligen sættes i stand, og du (og din eventuelle samlever eller familie) skal sætte jeres unikke præg på det nye hjem. Hvad der er knap så spændende, er alt det papirarbejde, der hører til en bolighandel.

Midt i flytterod og øvrige forberedelser på at skulle rykke teltpælene op, er det ikke altid lige nemt at finde det overskud, som skal til, for at gennemskue alle de potentielle fælder samt danne sig det nødvendige overblik over den samlede situation. Én ting er salgsopstillingen og købsaftalen, som leverer et øjebliksbillede af, hvordan din fremtidige økonomi kan komme til at se ud, hvis du køber boligen – en anden ting er de overraskelser, man pludselig kan få, hvis man ikke har sat sig ind i lokalplanerne samt de for ejendommen gældende servitutter.

Det kan for eksempel ske, at der er planer om opførelse af byggeri tæt på din bolig, som kan risikere at forringe den økonomiske værdi af boligen. Eller din bolig han være behæftet med hjemfaldspligt, også kendt som kommunal tilbagekøbsret, hvilket er en klausul, som giver kommunen ret til at købe boligen tilbage til den originale købspris. En tilbagekøbsklausul kan, som du nok har gættet, betyde et stort økonomisk tab for dig, hvis det effektueres.

Få hjælp til gennemlæsning af dokumentation ved boligkøb – allier dig med en boligadvokat

Hvis du vil undgå, at boligdrømmen udvikler sig til et sandt økonomisk mareridt, bør du øge hjælp fra professionelt hold. Det bedste bud på kvalificeret rådgivning i forbindelse med boligkøb, kommer fra en boligadvokat. Find dygtige og billige boligadvokater på eboligadvokat.dk

More articles