Kom tæt på kroppen med anatomi plakater

03 May 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er lidt vildt at tænke på, men vi skal faktisk ikke mange hundrede år tilbage, førend man stadig ikke måtte obducere på folk.

Det havde noget at gøre med, at kroppen jo var Guds værk, og det måtte man ikke skænde, så der var ikke andet for, end at læger med videre måtte gætte, hvordan kroppen hang sammen og fungerede.

Der blev da lavet nogle ulovlige obduktioner, og det var også nødvendigt, hvis man skulle udvikle videnskaben, men det måtte stadig foregå i smug.

Man kan tænke på, hvor meget videnskaben havde fået lov til at udvikle sig, hvis man tidligere havde måttet kigge ind i maskineriet på et menneske.

Derfor står vi stadig med en masse spørgsmål til kroppen, men meget er dog opklaret, og den slags kan man se på en anatomi plakat.

Der er intet erotisk ved dette, for nøgne mennesker er jo vitterligt sådan, som vi ser ud uden tøj på.

anatomi plakater

Du kan også lære kroppen bedre at kende med anatomi plakater

Vi er stadig bornerte med den slags angående nøgenhed, men det handler mere om, hvis det sker fysisk.
Hvis man kan få lov til at lære kroppen at kende, hvor der ikke er noget erotisk ved det, så lærer man både, hvordan den fungerer, hvordan psyken kan spille sammen med kroppen, hvordan man kan redde mennesker – og hvordan man kan kilde eller gøre dem ondt.

På den måde kan man springe en masse led over, som det tidligere krævede, hvis man ville lære kroppen at kende, for det foregik meget på et basis med at gætte, da man ikke altid fik den nøgne krop at se.

Faktisk var der mange ægtefolk, der dyrkede samleje i mørke med meget tøj på, så de kunne gå i graven uden at se, hvordan det modsatte køn så ude nøgent.

More articles