Kør til mekaniker når bilen larmer

07 February 2022
Niels Geckler

editorial

Hvis bilen begynder at lave mærkelige lyde, er det med at få undersøgt årsagen, for eksempel på et autoværksted i Solrød.

Du tænker måske, at du lige kan trække den lidt med at køre på værksted, selvom der kommer mærkelig støj fra din bil under kørslen. Det kan jo være dyrt at sende den på værksted, og det er noget bøvl at skulle undvære vognen – mon ikke det bare går over af sig selv, hvis du lader som ingen ting ?

Men det er måske ikke nogen god idé at udskyde mekanikerbesøget. Nogle gange vil der være tale om et problem som blot bliver større og dermed dyrere at reparere, jo mere du kører videre i bilen med det. Andre gange kan det være decideret farligt for både dig og dine medtrafikanter, hvis du lader stå til.

Støj fra hjulene kan skyldes slidte hjullejer

Lyder der konstant larm fra hjulene under kørslen ? så kan det meget vel være, at hjullejerne er færdige og skal skiftes ud. Det er sliddele, som ind i mellem skal skiftes ud, og det koster nogle tusinde. Men bliv ikke ved med at køre rundt med nedslidte hjullejer for længe. 

autoværksted

At køre rundt med helt nedslidte og ødelagte lejer på hjulene er måske ikke noget, der bliver dyrere at reparere. Men det larmer bare mere og mere og så er det i længden faktisk farligt. Når du har kørt med nedslidte lejer i nogen tid vil de være ustabile, således at der bliver slør og du vil oplever, at bilen ligger dårligt på vejen. 

At bilen ligger dårligt på vejen er i sig selv et problem. Men hvis oplevelsen af slør i hjulene og den ulidelige larm fra de ødelagte lejer under kørslen ikke får dig til at køre bilen på værksted kan det i sidste ende betyde, at hjulene kan falde af!

More articles