Lad din lokale elektriker eller el-installatør i Horsens klare strømmen

07 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

En gang imellem har man brug for at få udført elektrikerarbejde i boligen. I den forbindelse er det smart at vide, hvad man må og hvad man ikke må.

Hvilke former for el arbejde må jeg selv udføre i min egen bolig?

Det er faktisk temmelig begrænset hvad du selv må gøre når det handler om de faste elektriske installationer i en bygning – også selv om der er tale om dit eget hus. Elektricitet er nemlig ikke sådan at spøge med. Og el arbejder er ikke for amatører.

En god tommelfinger regel siger at du gerne må håndtere alt hvad du umiddelbart kan skrue løs og tage med dig ud af din bolig – det være sig for eksempel sikringer og elpærer. Du må også gerne skifte skallen på en stik kontakt hvis du ikke synes den er pæn. Og har du lidt teknisk snilde behøver du ikke blot at udskifte pæren når den er gået – du må gerne sætte en helt ny lampe op. Men resten skal altså overlades til en autoriseret fagperson.

Skal der for eksempel trækkes nye kabler i dine vægge så du kan få oprettet et nyt strøm udtag til en ekstra stik kontakt eller et lampe ophæng skal du således have fat på en autoriseret elektriker eller el-installatør.

Det samme gælder når hfi relæet skal skiftes ud, eller de faste el installationer skal opgraderes og fremtids sikres. Ellers kan du risikere at bringe dit eget og andres liv og helbred i fare, eller forårsage alvorlige materielle skader, som forsikringen med garanti ikke dækker.

Hvor finder jeg en dygtig autoriseret elektriker eller el-installatør i Horsens?

Er du bosiddende i Østjylland kan du med fordel vælge Egebjerg EL A/S som din elektriker når du har brug for elektriker hjælp. Du kan læse mere om Egebjerg EL A/S på hjemmesiden egebjerg-el.dk

More articles