Lån til din bilens værkstedsregning

19 October 2020
Lotte Hindsberg

editorial

En ting er sikkert. Er der 0 kr. på kontoen så er det sikkert at sker at bilen går i stykker og du skal finde penge til at betale en ekstra regning. Det kan være svært at undvære bilen frem til den 1 og da det ofte tager 2-3 uger at låne i en almindelig bank. Et godt alternativ er en online bank. Ofte tager det kun et par minutter at ansøge og få svar på om det er muligt at låne og så tilbage betale lånet, enten til den første eller over et par måneder. Det kunne f.eks. være Ikanobank.dk. 

Et online lån er ofte kendetegnet ved at det er små lån med kort tilbagebetaling, det er hurtigt og nemt at låne og der bliver ikke bedt om sikkerhed. På det sidste er online banker dog også begyndt at tilbyde lån af længere varighed og et langt større beløb. F.eks. et billån.

Husk at få et godt overblik over din økonomi

Uanset om du har planer om at låne få tusinde kr. eller et større beløb, er det vigtigt at du starter med at undersøge om du har råd til at tage et nyt lån. Start med at se på hvad du har af indtægter og udgifter. Har du færre udgifter end indtægter har du råd til at tage et nyt lån. Hvis ikke bør du ikke ansøge om et nyt lån, selvom du har brug for din bil. 

Læg et budget og vær opmærksom på at det skal være realistisk. De færreste mennesker har det svært med et meget stramt budget, så med mindre det kun er en måned eller 2, bør du sikre dig at der er luft i budgettet til en øl med vennerne i ny og næ. Det er også en god ide at have en post der hedder uforudsete udgifter. 

More articles